Chiar si cei mai renumiti CEO au fost la un moment dat Manageri pentru prima oara. Au avut si ei emotiile lor de prim meeting cu echipa! Cate necunoscute dar si ce ocazie minunata de a creste, de a ne dezvolta!

Prima oara Manager este o astfel de ocazie. Cand primesti vestea ca vei fi promovat, te bucuri, dar nu stii exact pentru ce, stii ca a venit momentul sa deschizi aripile si sa-ti iei zborul, dar nu prea știi ce te așteaptă, cum se face practic chestia asta, managementul.

Așadar este o oportunitate majoră de dezvolotare însă fără sprijin se poate transforma într-un coșmar atât pentru noul Manager cât și pentru echipa sa!

Conform unui studiu publicat de Harvard Business Review, aproape două treimi dintre noii manageri au avut nevoie de mai mult de 6 luni pentru a-și intra cu adevarat în rol.

Noii Manageri pot însă deveni mai puțin ezitanți si se pot impune mai rapid, dacă primesc asistența necesară. Asta îi va face nu doar mai încrezători dar și mai loiali companiei care le oferă oportunitatea de a se dezvolta, dacă primesc și plasa de siguranță.

Mai multe studii, inclusiv cele efectuate în Romania, converg către o concluzie care merită mai multă atenție: principalul motiv pentru care oamenii părăsesc o companie este managerul lor direct! Poate dacă am dedica mai multă atenție primilor pași, perioadei de formare a noilor manageri, am avea rezultate diferite!

Așadar dacă in loc de un Manager ezitant, care face experimente pe propria echipă, în căutarea bunei măsuri între autoritate și neimplicare, vă doriți un Manager care să-și intre imediat în rol, cu încredere și claritate, soluția cea mai bună este sa-i dai oferiți un ghid cu multă experiență, care să-i fie alături în primele săptămâni!

De cele mai multe ori companiile nu au un astfel de ghid la îndemână. Dar noi avem!

UN CO-PILOT PENTRU PRIMELE 120 DE ZILE CA MANAGER!

“FIRST TIME MANAGER” ESTE UN PROGRAM DE COACHING ȘI ASISTENȚĂ CARE ASIGURĂ NOULUI MANAGER CLARITATE SI ÎNCREDERE SI ÎL TRECE PRAGUL IN SIGURANȚĂ!

120 DE ZILE DE ÎNCREDERE SI CLARITATE ASISTAT DE UN COACH EXPERIMENTAT, CU ANI DE EXPERTIZĂ DE TOP MANAGEMENT SI TEAM LEADERSHIP!

TRIMITE O SOLICITARE DE MEETING la sorel.radu@gmail.com // 0744.525.605.

LA FINALUL ACESTUI PROGRAM NOUL MANAGER VA FI PLIN DE ÎNCREDERE, CU OBIECTIVE CLARE ȘI UN PLAN LIMPEDE PENTRU SUCCESUL SĂU ȘI AL ECHIPEI PE CARE O CONDUCE.

CONVERSATIILE DE COACHING ÎI VOR ADUCE CLARITATE, O BUNĂ ÎNȚELEGERE A NOULUI SĂU ROL, TOOL-URI EFICIENTE DE MANAGEMENT ȘI O SCHIMBARE DE MINDSET DE LA “EU” LA “NOI, CA ECHIPĂ“.

ÎN PLUS ÎL VOR AJUTA SĂ-ȘI ORGANIZEZE UN ACTION PLAN CLAR PENTRU PRIMELE SALE 100 DE ZILE CA MANAGER, A CĂRUI APLICARE O VOM URMARI ÎMPREUNĂ.

FIECARE CONVERSAȚIE DE COACHING VA AVEA UN OBIECTIV CLAR ȘI FI O OPORTUNITATE PENTRU O MAI BUNĂ INTROSPECȚIE ȘI AUTOCUNOAȘTERE PRIN EXERCIȚII PRACTICE. IAR LA FINALUL EI VOM STABILI ÎMPREUNĂ ACȚIUNI CONCRETE CĂTRE PERFORMANȚĂ.

CONCRET VOM ÎNCEPE CU O LUNĂ ÎNAINTE DE PRIMA LUI ZI ÎN NOUL ROL.

Dacă ai downloadat prezentarea programului FIRST TIME MANAGER, ai deja câteva coordonate ale abordării noastre. Dar cel mai bine ar fi să începem prin a ne cunoaște. Poate ai întrebări. Sau poate ai niște cerințe specifice și merită să facem o croială specială pentru echipa ta de manageri. Găsești programul complet la linkul de mai jos.

TRIMITE O SOLICITARE DE MEETING la sorel.radu@gmail.com, sau tel. 0744.525.605.