4 INTREBARI ALE UNUI COACH CATRE EL INSUSI

cropped-cropped-sorel-2017.png

“Exista intotdeauna un “joc interior” care se deruleaza in mintea noastra, indiferent ce joc exterior jucam.

Daca avem succes sau esuam in jocul nostru exterior depinde de cat de constienti suntem de jocul interior din mintea noastra”

Tim Gallway

Suntem fiecare pe drumul nostru catre ceva. Si ca orice marinar care se respecta, din cand in cand trebuie sa ne verificam pozitia pe harta ca sa stim in ce fel trebuie sa mai ajustam cursul.

Si un Coach, ca si el e om, se afla si el pe drumul sau si are nevoie de mici ajustari ale cursului, din cand in cand. Preferabil zilnic.

Oare ce se intreaba un Coach ca sa tina directia?

Asa cum am promis din titlu, iata 4 intrebari de aur pe care le pot recomanda din toata inima oricui, si pe care in aceiasi masura mi le recomand si mie, cat mai des:

  1. Spre ce ma indrept?

 Facand lucrurile pe care le fac, in ritmul actual, in felul in care le fac, unde este cel mai probabil sa ajung? Sunt multumit cu aceasta destinatie? Si in functie de raspuns, stiu daca am modificari de facut, si ce fel de modificari sunt necesare. E prima intrebare, de constientizare.

  1. Care e primul lucru pe care il pot face imediat pentru a ma apropia de destinatia dorita?

Nu cel mai mare lucru, nu cel mai complicat lucru, nici macar cel mai important. E despre a deveni constient de pozitia in care ma aflu si de a lua decizia de a interveni imediat, de a actiona imediat astfel incat sa-mi corectez cursul si in loc sa ma indepartez, sa ma apropii de tinta mea. Vreau sa identific ce pot face imediat, chiar daca progresul va fi mic. Si sa trec la actiune chiar acum. Dupa ce am facut acest prim pas, pot sa reiau intrebarea fara nicio ezitare: dar acum, ce mai pot face ca sa ma apropii si mai mult?

  1. In timp ce sunt focusat inainte, la tinta mea, ce las in urma fara sa-I acord atentia cuvenita?

 Pentru ca e intotdeauna ceva care imi scapa. E mereu un pret pe care-l platesc din neatentie. Nu mai detaliez, ca ai inteles idea. Intoarce capul pentru o clipa, sa vezi ce e in urma ta. Metaforic vorbind…

  1. Ce ma impiedica sa fac o schimbare majora astfel incat sa fac un progres semnificativ?

De obicei e ceva de pe lista aia de scuze, ezitari si inchipuiri.

Nu e necesar, nu e pentru mine, nu e potrivit, nu va fi bine vazut, e riscant, o sa ma fac de cacao, nu pot, nu stiu cum as putea sa fac asa ceva. Mi-e frica.

Sigur, daca am aflat care e lucrul de care ma tem nu inseamna ca am si rezolvat. Dar e primul pas. Mai departe trebuie sa ma hotarasc sa-l fac pe urmatorul: sa stau de vorba cu frica mea si s-o conving ca se poate.

Gata pentru azi! Scurt si cuprinzator!

Tu? Spre ce te indrepti acum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.